
Roger Stone, cunoscut pentru legăturile sale cu Donald Trump, a declarat pe platforma X că Richard Grenell, trimisul special al SUA, ar fi fost responsabil pentru eliberarea fraților Tate, susținând că nu existau dovezi împotriva lor. În mesajul său, Stone a menționat: „Richard Grenell a asigurat eliberarea fraților Tate pentru că nu existau dovezi împotriva lor și acum, desigur, micuțul Ron DeSantis spune că acești cetățeni americani care nu au acuzații în așteptare împotriva lor nu sunt bineveniți în Florida.”
.@RichardGrenell secured the release of the Tates because there was no evidence against them so now of course little Ron DeSantis says these US citizens who have no pending charges against them are not welcome in Florida. https://t.co/Hz8IIzfHFA pic.twitter.com/3hGOGU6GYn
— Roger Stone (@RogerJStoneJr) March 6, 2025
Este important de menționat că oficialii români au respins orice insinuare de imixtiune în cazul fraților Tate. În luna ianuarie, DIICOT a solicitat prelungirea arestului la domiciliu pentru cei doi, însă în luna februarie, după o întâlnire între Richard Grenell și ministrul român de Externe, Emil Hurezeanu, procurorul DIICOT a acceptat ca frații Tate să părăsească țara, păstrând totuși o serie de măsuri legale asupra acestora.
Roger Stone, cunoscut pentru legăturile sale cu Donald Trump, a publicat pe rețeaua X o fotografie cu frații Tate, în care aceștia fumau trabucuri, într-un context care sugerează susținerea acestora. După eliberarea fraților Tate, Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a transmis că aceștia nu sunt bineveniți în statul său. În data de 5 martie, procurorul general al Floridei a anunțat deschiderea unei anchete pe numele fraților Tate, subliniind că statul are o politică de „toleranță zero” față de persoanele care abuzează de femei și fete.
În ceea ce privește relațiile diplomatice, ministrul de Externe, Emil Hurezeanu, a dezvăluit în 17 februarie, într-un interviu acordat G4Media, că Richard Grenell, trimisul special al SUA, a adus în discuție frații Tate în cadrul unei discuții informale. Hurezeanu a afirmat că Grenell și-a exprimat interesul față de soarta acestora, dar nu a oferit detalii suplimentare cu privire la intențiile sale legate de România. De asemenea, ministrul a menționat că întâlnirea dorită cu Grenell pentru a afla mai multe despre posibilele acțiuni nu a avut loc.
În urma publicării declarațiilor din Financial Times, premierul Marcel Ciolacu a respins afirmațiile, susținând că nu au existat solicitări din partea SUA către România în legătură cu ancheta fraților Tate. Ciolacu a subliniat că România și SUA împărtășesc aceleași valori privind drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.
La sfârșitul lunii februarie, DIICOT a confirmat că frații Tate au părăsit România cu acordul procurorului de caz, menționând că măsurile legale impuse asupra lor, cum ar fi prezentarea în fața autorităților judiciare, rămân în vigoare. Totodată, DIICOT a avertizat că orice încălcare cu rea-credință a obligațiilor ar putea conduce la înlocuirea controlului judiciar cu o măsură privativă de libertate superioară.